Храмовна слава у Санкт Пелтену

Храмовна слава у Санкт Пелтену
Храмовна слава у Санкт Пелтену
Храмовна слава у Санкт Пелтену
Храмовна слава у Санкт Пелтену

У Томину недељу, 23. априла 2017. године, црква у Санкт Пелтену прославила је храмовну славу, Светог апостола Тому. Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј началствовао је светом архијерејском Литургијом.

У духу пасхалног славља и празничне радости, саслуживали свештеник Јохан Крамер из Руске Православне Цркве, протојереј-ставрофор Ненад Михајловић, намесник за североисточну Аустрију, свештеници Михајло Смиљанић и Ђорђе Пантелић и ђакон Миљан Антић из Беча. Прослави је присутвовао и монах Арсеније, сабрат манастира Острог. Гђа Бисерка Васић дириговала је хором који је допутовао из Беча како би увеличао празник.

На крају свете Службе, Владика је преломио славски колач. Ове године кума славе била је гђа Јелка Грбавац из Беча, а за наредну годину ова посебна част припала је г. Градимиру Илићу из Санкт Пелтена. Уследила је подела нафоре верницима, а затим је славље настављено на богатој трпези љубави у градској сали.

Посебан труд у обележавању храмовне славе уложили су најмлађи чланови парохије Светог апостола Томе, који су за овај дан припремили посебан културно-уметнички програм, као и чланови КУД „Крајишник“ из Вилхелмсбурга, у чијем су играчком умећу уживали сви присутни.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска