Храмовна слава у Штутгарту

Храмовна слава у Штутгарту
Храмовна слава у Штутгарту
Храмовна слава у Штутгарту
Храмовна слава у Штутгарту

У недељу 14. по Духовима, на празник Светих и праведних Јоакима и Ане, 22. септембра 2019. године прослављена је храмовна слава Сабора Срба светитеља у Штутгарту. У навечерје празника празнично вечерње богослужење са петохлебницом служио је протојереј Станко Ракић, парох штутгартски.

Литургијским сабрањем је началствовао некадашњи парох те црквене општине а данас старешина храма у Минхену протојереј Предраг Гајић. Саслуживали су јеромонах Стефан (Југовић) из Минхена, протонамесник Жељко Видаковић из Баден Бадена и братство штутгартског храма.

Славска свечаност је настављена благосиљањем славских знамења, ломљењем славског колача и избором домаћина славе за наредну годину.  Домаћини наредне славе су породице Данијела Нинковића, Милосава Јовановића и Драгише Стојковића.

У наставку славља је уприличен културно-уметнички програм и свечани славски ручак за све вернике и званице, међу којима треба истаћи представнике дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије и Босне и Херцеговине у Штутгарту.

На празник Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра 2019. године, у храму Сабора Срба светитеља у Штутгарту литургијско сабрање је предводио протојереј Станко Ракић, парох штутгартски. После заамвоне молитве служен је молебан Призива Светога Духа поводом почетака школске године. Молебан је окупио велики број деце која похађају допунску наставу на српском језику као и часове веронауке у склопу исте. Предвођена својим учитељицама, деца су приступила причешћу.

Извор: eparhija-nemacka.com