Храмовна слава у Силбашу

У среду, 25. новембра 2009. године, уочи празника Светога Јована Златоустог, aрхиепископа цариградског, празничним бденијем које је, са почетком у 17 часова, служио високопречасни протојереј Славко Обрадов, парох у Бегечу, почело је свечано прослављање храмовне и сеоске славе Силбашу.

На сам дан празника светом Литургијом је началствовао високопречасни протојереј Драгољуб Ердељан, парох у Товаришеву, уз саслужење петорице свештеника архијерејских намесништава бачкопаланачког и оџачког.

На крају свете Литургије извршен је опход око светог храма на којем су читани одељци из светих Еванђеља. На западним вратима храма одслужен је мали помен ктиторима, приложницима, градитељима и благоукраситељима силбашке светиње.

Поподне, у 16 часова, високопречасни протонамесник Стевица Илић, парох бачкопаланачки, служио је вечерње богослужење, уз саслужење пречасног презвитера Славка Протића, пароха парагашког.
На вечерњем богослужењу је извршено благосиљање славског жита и колача.

Овогодишњи славски кумови били су Милан и Слободанка Никшић из Бачке Паланке, а кумства за следећу годину прихватио се господин Јован Пејак из Силбаша.

Извор: Епархија бачка