Храмовна слава у Тићину

Храмовна слава у Тићину
Храмовна слава у Тићину
Храмовна слава у Тићину
Храмовна слава у Тићину

У недељу, 8. септембра 2019. године, у храму Madona della Neve у Белинцони, Црквена Општина Тићино је прославила своју храмовну славу – Сабор Срба светитеља. Са благословом Његовог Преосвештенства г. Андреја, светом Литургијом је началствовао архијерејски намесник за Швајцарску протојереј-ставрофор Станко Марковић, уз саслужење јереја Ивице Ђулића, пароха миланског, и надлежног пароха јереја Марка Кнежевића.

Појали су теолог г. Милован Дерета и чланови певнице храма у Милану и храма у Белинцони.

У препуном храму поред верника из кантона Тићино, литургијском сабрању присуствовали су чланови Управног одбора миланске парохије на челу са председником г. Здравком Мишановићем као и чланице Кола српских сестара из Белпа.

После свете Литургије извршено је благосиљање славских даровова које су спремили кумови славе г. Милан и Вида Бајић са децом. За кумове наредне славе пријавила се гђа Весна Мићић са сином Николом.

Славско и празнично весеље настављено је у просторијама клуба „Свети Сава“ из Белинцоне, где је трудом кумова славе, чланица Кола српских сестара из Белинцоне и чланова Црквене општине припремљен богат славски ручак за све присутне. Присутнима су се обратили надлежни парох јереј Марко Кнежевића и председник Црквене Општине Тићино г. Миленко Спасојевић.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска