Хришћански свет

Папа Фрањо примио је англиканског надбискупа Велбија

Папа Фрања се састао са  кентерберијским  надбискупом Јустином Велбијем  и надбискупом Јаном Ернестом, новоименованим директором Англиканског центра у Риму. Иначе, надбискуп Ернест, бискуп Маурицијуса и бивши предстојатељ Англиканске Цркве Индијског океана,  и  лични је представник Кентерберијског надбискупа при Свеој столици. 

Међународна конференција у Дижону

Међународна конференција у Дижону
Међународна конференција у Дижону
Међународна конференција у Дижону
Међународна конференција у Дижону

Од 7. до 8. новембра 2019. године одржана је активност међународне сарадње (Transnational Cooperation Activity – TCA) “Next Erasmus+: more opportunities for all citizens“ у Дижону, Француска.

Цркве спаљене, верници убијени - Злочини шокирају

Многи извештаји указују на то да су цркве и верници Етиопске Православне Цркве изложени сталним нападима радикалних елемената. Верници епархије Источне Хареге убијани су, а цркве су спаљене, међу којима и црква Свете Марије Генда. Напад у Керси и у области богатој водом у источном Харергеу био је грознији него икад.

Светогрђе у Чилеу – нападнута црква у главном граду

После катедрале у Валпараису, нападнута је и парохијска црква Успења Пресвете Богородице у главном граду Чилеа, Сантјагу. Чилеанска бискупска конференција прошлих дана изразила је солидарност с верницима и апостолским администратором Надбискупије Сантјаго, након што је опљачкана и оскврњена прохијска црква Успења Пресвете Богородице у главном граду Чилеа.

Папин апел Буркини Фасо

После катихезе пред вернима пред црквом светог Петра, папа Фрања упутио је снажан апел Буркини Фасо, који је насиље погодио прошле недеље „Посебну мисао упућујем драгој Буркини Фасо, која је недавно погођена насиљем и у којој је недавно убијено готово стотину људи у атентату ,“ рекао је Папа.