Хумани гест Данијеле Крстић - мис Орегона

Захваљујући хуманости Данијеле Крстић пореклом из Зворника која, годинама живи у америчкој држави Орегон, група српске деце са Косова боравила је ових дана у Црној Гори и на будванској ривијери.

Пошто је прошле године освојила титулу мис Орегона, одлучила је да искористи своју популарност и да сакупи помоћ како би организовала хуманитарну акцију у домовини у којој је некада живела.

Данијела је претходних неколико дана са 45 малишана узраста од петог до осмог разреда из српских села и вароши на Косову - Ораховац, Гораждевац, Хоча и Пећ организовала екскурзију по Црној Гори и два дана боравила на будванској ривијери.

"Пошто сам прошле године изабрана за мис Орегона одлучила сам да искористим своју популарност и сакупим одредјену количину новца како би посетила српску децу на Косову и у договору са њима и њиховим родитељима и васпитачима организовала екскурзију по Црној Гори", казала је за Тањуг Данијела Крстић.

"Са нама су и васпитачи деце и отац Кирило из манастира Дечани на Косову и сви су одушевљени боравком и свим оним што су видели", рекла је она и додала да су деца са Косова обишла Цетиње и цетињски манастир, као и неколико манастира на будванској ривијери, музеј у Старом будванском граду.

"По повратку ћемо посетити и манастир Острог", казала је ова хумана млада и лепа девојка која ће, како је истакла, наставити да помаже другима организујући хуманитарне акције.

"Речи хвале мале су за Данијелино велико људско дело и све што је учинила за нашу децу. То јој никада нећемо заборавити", казала је Тањугу школски педагог Милица Перић окружена одушевљеним малишанима са Косова који су данас напустили будванску ривијеру и враћају се својим кућама.

Извор: Танјуг