Хуманитарни концерт за децу из Дома “Јован Јовановић - Змај”

У недељу 26. децембра, на празник Материца, на иницијативу братства храма Светог Јована Владимира у насељу Медаковић и диригента њиховог хора организован је хуманитарни концерт за децу из дома "Јован Јовановић - Змај" који постоји при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београда.

Храм Светог Јована Владимира био је испуњен децом са часова калиграфије, њиховим гостима, децом из дома и свим родитељима који су дошли да подрже овакво једно вече. Хор који поје при овом храму са посебним надахнућем је произносио композиције и заиста одушевио све присутне.

Старешина овог младог братства, отац Драган Шовљански, је након концерта уприличио продајну изложбу радова деце са часова калиграфије. На овај начин поред тога што се донирају средства деци ''о којој нема ко да брине и која не могу да доживе сву пуноћу радости породичних празника уочи Божића'', како је рекао је отац Драган, у исто време свештеници овог храма васпитавају сву децу при храму да имају осећај за друге и њихове потребе и слабости.

Веома лепо и пријатно вече и радост која је доживљена уочи празника Рођења Богомладенца Христа показује пример поста и молитве и односа једне живе заједнице са Богом.

свештеник Владимир Марковић, секретар ВДС-а