Интернет презентација Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке

Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке у смислу унапређења верске наставе на подручју Архиепископије помаже катихетама и помоћу новоосноване Интернет презентације www.katiheta.net. Ова интернет презентација настала је, пре свега, из потребе да вероучитељи АЕМ, а самим тим и ученици београдских школа који похађају верску наставу као изборни предмет, добију занимљиве и корисне допунске материјале за лакше и боље упознавање са драгоценим знањем које се верском наставом преноси.

Утолико је презентација подељена на два основна дела. Један део - велика база података - мање-више је затворен и у њему се налазе уско-стручни материјали неопходни вероучитељима као и комуникација Одбора за верску наставу АЕМ са београдским вероучитељима, а други део који ће временом бити испуњен занимљивим текстовима из области теологије, педагогије, социологије, културологије - потпуно је отворен за све заинтересоване.
На овим интернет странама, сви који то желе, моћи ће и да се упознају са садржајем редовних и ванредних бројева штампаног часописа ПРАВОСЛАВНИ КАТИХЕТА. Интернет презентација је и настала као проширење у електронској форми истоименог часописа вероучитеља Архиепископије београдско-карловачке.

Иначе, презентација је подељена у неколико менија: верска настава, педагошке теме, црквене теме, а постоји и посебан део - форум катихета, на коме се врши размена искустава у вези са одржавањем наставе, разним проблемима и решењима истих.

И овом презентацијом Српска православна Црква - која је кроз разне форме већ одавно присутна и на интернету - наставља путем који нам је пре осам векова трасирао Свети Сава. Његов неуморни рад је и његово завештање потомцима - завештање које нас обавезује да темеље Царства Божијег овде на земљи градимо не само у духу музеолошког старања о наслеђеном, већ, пре свега, сведочећи васкрслог Христа у дијалогу са савременим светом, притом користећи и најсавременија научна и технолошка средства.

Извор: www.katiheta.net