ИСИЛ прешао реку у новом нападу на асирска села у Сирији

ИСИЛ је прешао на северну страну реке Кабур  у провинцији Хасака у Сирији у 2 ч. ујутру и покренуо жестоке нападе на неколико села. Борци ИСИЛ прошли су кроз село Тел Магас и Тел Насри и започели борбу са курдским и асирским борцима близу села Араб у Ргуби, које се налази близу Тел Магаса, где курдски борци имају контролни пункт.

Тешко наоружање и трупе се покрећу од упоришта ИСИЛ на Абдул Азизовој гори због главног напада на читаво подручје. Сиријски војни тражи тражи међународну помоћ.

ИСИЛ, изгледа, намерава да преузме контролу у Тел Тамару, стратешком месту у овој области.

Села Ргубе – Тел Магас и Тел Насри – брзо су пали под контролу ИСИ, али  су их поново заузели курдски и асирски борци након што су авиони сиријског режима бомбардовали положаје ИСИЛ у Тел Шамирану, Оџи и другим местима.

Тренутно трају интензивне уличне борбе у Тел Насри. Према извештајима, 17 асирских бораца је опкољено у Тел Магасу. ИСИЛ је снажно бомбардовао градове Тел Тамар, Тел Насри, Тел Хафијан и Тел Магас.

Вести о пуштању асирских затвореника изгледа да су лажне и можда их је као дезинформације пласирала ИСИЛ уочи ових напада.

Борбе се настављају...

Извор: OCP