Исповест свештенства Архијерејског намесништва жабаљског

У понедељак треће седмице Часног поста, 1. априла 2013. године, после јутарњег богослужења у  храму Сабора Српских Светитеља у Будисави, свештеници Архијерејског намесништва жабаљског  приступили су светој Тајни исповести.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког др Иринеја, свештенике је исповедио архимандрит Јован Радосављевић.

Пре почетка исповести отац Јован је свештенике подсетио на потребу искренога покајања и труда на очишћењу сопствене душе: Такав свештеник има онда смелост и пред Богом и пред људима. Након завршетка свете Тајне архимандрит Јован је врло дирљиво замолио све свештенике да се увек труде да имају љубави и ватрене вере: Често оно што проповедамо само заборављамо у своме животу. Наш народ и Црква у овим временима потребују што више истинских хришћана, правих и праведних сведока Истине и Живота, тј. Христа, рекао је архимандрит.

Домаћин овогодишњег сабрања био је протојереј Чедо Опарница, парох будисавски, који је припремио Трпезу љубави у парохијском дому.

Извор: Епархија бачка