Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

Крушевац - Уочи почетка Великог поста, у недељу 17. марта 2013. године, у Саборној цркви Светог великомученика Георгија служено је Вечерње праштања, после чега се сабраном народу и свештенослужитељима крушевачког намесништва обратио владика Давид пригодном беседом о љубави, праштању и смирењу.

Бошњане - У недељу, 17. марта 2013. године, Епископ крушевачки Давид служио је свету Литургију у манастиру Светог Луке у Бошњану, уз саслуживање настојатеља манастира архимандрита Алексеја, игумана манастира Наупаре Дамаскина, свештеника и монаха крушевачког и темнићког намесништва.

Крушевац - У суботу, 16. марта 2013. године, после вечерњег богослужења верни народ је имао посебну радост да на часу веронауке за одрасле при цркви Светог Георгија у Крушевцу чује предивна слова љубави Владике крушевачког др Давида, који је једноставним народним језиком говорио о смислу и значају Великог поста, што је оставило изузетан утисак на присутне свештенике и вернике. Присутним верницима су се по благослову владике Давида обратили и свештеници Саборног храма.

Крушевац - У суботу, 16. марта 2013 године, у Саборној цркви Светог Георгија верни народ крушевачки се окупио на евхаристијском сабрању, којим је началствовао протопрезвитер-ставрофор Лазар Јовић уз саслужење новорукоположеног свештеника Ивана Матића. Литургијско сабрање је крунисао Светим причешћем свештенства и народа.

Извор: Епархија крушевачка