Из Епархије крушевачке

Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке
Из Епархије крушевачке

У предвечерњим сатима, 19. маја 2013. године, студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду, посетили су Епархију крушевачку предвођени професором протојерејем-ставрофором др Владимиром Вукашиновићем.

На Томину недељу, 12. маја 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Давид освештао је новоподигнуту цркву Свете Недеље у Позлати, после чега је служио свету Литургију уз саслуживање свештенства Епархије крушевачке.

У вечерњим сатима На Светлу Суботу, 11. маја 2013 године, Епископ крушевачки Давид је у Стопањи после вечерње службе, коју је служио архијерејски намесник трстенички протојереј Марјан Вујовић, освештао звоно за цркву у овом месту.

На Светлу Суботу, 11. маја 2013. године, Епископ крушевачки Давид је са свештенством Епархије крушевачке по чину освештења места за градњу, положио камен темељац за фабрику палета у Лепенцу.

Епископ крушевачки Давид освештао је на Источни Петак и Дан сећања на Спаљивање моштију Светог Саве на Врачару, Крст за градњу Његошеве капеле, чиме почиње градња три Цркве на Багдали. Донатор је угледни привредник из Москве, господин Љубомир Ћурчић, а догађају су присуствовали представници Црквене и Градске власти.

На Источни Петак, а поводом славе 10. маја 2013. године Епископ крушевачки Давид служио је свету Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице на Расини. Епископу Давиду саслуживали су свештенослужитељи града Крушевца.

Извор: Епархија крушевачка