Из Епархије осечко-пољске

Из Епархије осечко-пољске
Из Епархије осечко-пољске
Из Епархије осечко-пољске
Из Епархије осечко-пољске

Шодоловци - Прослава победе православних над иконоборцима у архијерејском намесништву осечком ове године одржана је у Шодоловцима, у општиннској сали Дома културе. Прослави је присуствовао Епископ осечко-пољски г. Лукијан. Пред препуном салом верника вечерњу службу служио је протојереј Бранислав Полимац, парох из Острова, уз саслужење ђакона Бранимира Михајловића. Образлажући историјски и духовни смисао празника проповедао је јереј Зоран Гојић, парох из Ердута. Уследиле су пригодне рецитације деце из свих парохија осечког намесништва. Речи духовне поуке, бриге и љубави присутнима је упутио и епископ Лукијан, нагласивши значај заповести о љубави једних према другима, по чему ћемо се познати да смо следбеници Христови.

Јагодњак - Светим Литургијама на којима се причестио велики број верника, на Теодорову суботу и сутрадан у Недељу Православља у парохији јагодњачкој завршена је прва недеља Часног поста. Протојереј Слободан Мајкић служио је помен изгинулој браћи, сестрама и свој деци у НАТО бомбардовању Отаџбине 1999. године. У част свеукупне победе Православља над бројним историјским искушењима полазници веронауке из Јагодњака извели су врло садржајан програм.

Болман - У Болману, архијерејско намесништво барањско, 23. марта после свете Литургије у парохијском храму Светих апостола Петра и Павла свечано је прослављена Недеља Православља. Беседу о дубоком значају овог празника одржао је надлежни парох, протојереј Стеван Кувежданин. Текстове и песме о Православљу произносили су полазници веронауке из парохије болманске.

Извор: Епархија осечко-пољска