Из Епархије шумадијске

Из Епархије шумадијске
Из Епархије шумадијске
Из Епархије шумадијске
Из Епархије шумадијске

У уторак, 28. октобра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован, у присуству великог броја верника и уз саслужење свештенства, освештао је ново црквено звоно за храм у изградњи у Јовановцу који се налази надомак града Крагујевца.

Од 2004. године, када је освећена црква Светог апостола Петра и Павла у Аранђеловцу, сваке године на дан Преподобне мајке Параскеве у овом храму се служи света тајна Јелеосвећења. Тако су и ове године свештеници архијерејског намесништва орашачког принели Богу молитве за болесне чланове Цркве. Неколико стотина верника из Аранђеловца и околине присуствовало је двочасовној служби и помазивању освећеним уљем од стране седморице свештеника.

Дана 28. октобра 2014. године у Свечаној сали парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, организована је Духовна трибина на којој је говорио протојереј-ставрофор др Велибор Џомић. Тема је била: „Страдање СПЦ и српског народа у 20. веку“.

Извор: Епархија шумадијска