Из Епархије зворничко-туланске

Из Епархије зворничко-туланске
Из Епархије зворничко-туланске
Из Епархије зворничко-туланске
Из Епархије зворничко-туланске

Епископ Хризостом у Доњем Брезику. Сједница Епархијског савјета у Бијељини. Епископ Хризостом у Грчици - Брчко. Светосимеоновска академија у Зворнику.

Дана 28. фебруара 2016. године, у Недјељу о блудном сину, а на дан успомене Светог апостола Онисима и Преподобног Јевсевија Пустињака, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом учинио је канонску посјету Парохији доњобрезичко-гредичкој, гд еје служио је свету архијерејску Литургију у храму Христа Спаситеља.

Саслуживали су протојереји-ставрофори: Драган Ћирковић, Славко Максимовић, Миливоје Ненић, Саво Тодоровић, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Жељко Секулић. Послије прочитаног Јеванђеља на светој Литургији, Преосвећени Владика се обратио вјерном народу са пригодном бесједом.

Дана 27. фебруара 2016. године са почетком у 10:30 часова у Епископији у Бијељини одржана је редовна сједница Епархијског савјета Епархије зворничко-тузланске. Сједницом је предсједавао Предсједник Епархијског савјета Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом. Епархијски састав је засједао у пуном саставу и усвојио завршни рачун Епархијског управног одбора за 2015. годину и приједлог буџета за 2016. годину. Осим усвајања поменутих материјално-финансијских докумената Савјет је донио и друге веома значајне документе, а који се односе на живот и рад Епархије зворничко-тузланске.

Дана 26. фебруара 2016. године на дан успомене Светог Симеона Мироточивог (Стефана Немање), Његово Преосвештенство г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, посјетио је Грчицу код Брчког и у храму Преподобне Мати Параскеве служио свету архијерејску Литургију. Прије свете Литургије Преосвећени Владика г. Хризостом освештао је нови фрескопис овог светог храма који је стрпљиво годинама живописао иконописац Кесић. Саслуживали су протојереји-ставрофори Драган Ћирковић, Стокан Ћирковић, Ђорђе Симеуновић, Миливоје Ненић, Миодраг Тошић, протојереј Предраг Ћирковић и ђакони Богдан Стјепановић и Кристијан Ђокић.

Дана 25. фебруара 2016. године са почетком у 18 часова у Омладинском центру у Зворнику одржана је Светосимеоновска духовна академија у спомен Светог Симеона Мироточивог. Пригодну бесједу и пастирску поуку одржао је Преосвећени Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом. Иначе, организатор ове Светосимеоновске академије било је Српско културно и просвјетно друштво ''Просвјета'' из Зворника а уз сарадњу Српске Православне Цркве.

Извор: Епархија зворничко-тузланска