Из Епархије зворничко-тузланске

Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске
Из Епархије зворничко-тузланске

Бијељина - Поводом долазећих Божићних и новогодишњих празника пријем за представнике Српске Православне Цркве, Исламске заједнице и других вјерских заједница у Бијељини и Семберији организовао је градоначелник Бијељине г. Мићо Мићић са сарадницима. Испред Српске Православне Цркве, пријему су поред владике Хризостома присуствовали архијерејски намјесници бијељински протојереј Љубо Богдановић и угљевичко-јањски протојереј-ставрофор Драган Пејичић, као и јереј Синиша Шаренац и протођакон Славољуб Милошевић.

Осиња - У недјељу 26. по Духовима - Дјетинци, 22. децембра 2013. године, владика Хризостом по први пут је посјетио парохије Осињске (прву и другу) у Осињи код Дервенте и служио свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у Осињи. Саслуживали су протојереј-ставрофор Драган Каиновић, јереј Бранислав Пејчић те ђакони Славољуб Милошевић и Богдан Стјепановић. Након заједничке трпезе љубави Преосвећени је у пратњи својих ђакона и јереја Бранислава Пејчића и протонамјесника Зорана Станића посјетио храмове Покрова Пресвете Богородице у Горњим Церанима, храм Свете Петке у Црнчи и храм Рођења Пресвете Богородице у Јелањској.

Бијељина - На дан успомене преподобног Патапија и светих апостола Состена, Аполоса и других с њима прослављајућих, владика Хризостом је служио свету архијерејску Литургију у храму Светог великомченика Георгија у Бијељини и осветио 53 нова антимиса за храмове у архијерејским намјесништвима бијељинском и угљевичко-јањском. Саслуживали су протјереји-ставрофори Миодраг Гаврић и Драган Пејчић, протојереј Љубо Богдановић те јереји: Синиша Шаренац, Александар Тешић и Игор Шојић и ђакони Богдан Стјепановић и Бојан Чечар. На крају свете Литургије, владика Хризостом је одликовао је протјереја Љубу Богдановића, архијерејског намјесника бијељинског и старјешину храма Светог Георгија у Бијељини, правом ношења напрсног крста.

Извор: Епархија зворничко-тузалнска