Изложба копија икона и фресака са Косова и Метохије ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ у конаку Светосавске цркве на Врачару

У уторак, 17. марта 2009. године, у 19 часова, свечано се отвара изложба копија икона и фресака са Косова и Метохије ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ у конаку Светосавске цркве на Врачару. Изложбу организује Висока школа - Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, Београд. Иконе и фреске су живописали студенти ове високошколске црквене установе, у класи проф. Горана Јанићијевића, доцента на предмету Фрескопис.

Ово је четврта и већ традиционалан изложба са истом темом и истим мотивима коју организује Академија Српске Православне Цркве. Циљ изложбе је да се обележи петогодишњица Мартовског погрома Срба са Косова и Метохије (17. март 2004. године). Пошто изложба траје 7 дана, биће обележен и још један догађај - десетогодишњица НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе. Самим називом ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ Академија жели да утиче на свест српске јавности да се увек сећа мучеништва мале Милице, и осталих Срба који су страдали од руку нечастивих, а затим и свих оних цркава, манастира и светиња које су срушене и оскрнављене.

У четвртак, 19. марта 2009. године, др Ђорђе Јанковић и мр Мирослав Станојловић представиће јавности пројекат идеалне обнове цркве у Дрснику, на Косову и Метохији.

Свечано затварање ће бити уприличено 24. марта 2009. године уз представљање књиге италијанске књижевнице гђе. Веке о страдању Срба на Косову и Метохији.