Изложба о Романовима у Амстердаму приказаће личне ствари, оружје коришћено при погубљењу

У холандском музеју Ермитаж у Амстердаму биће отворена изложба „1917 – Романови и Револуција. Крај монархије“ од 4. до 17. фебруара, и обухватиће један број личних ствари последње царске породице, и једно од оружја којим су убијени мученик Цар Николај II и његова породица. Ово ће бити једина изложба у Западној Европи.

Поред више од 200 предмета из петроградског државног музеја Ермитаж, Ермитаж у Амстердаму такође ће садржати десетине историјских докумената из руске Државног архивог у Москви који ће бити приказани на изложби, укључујући писма од Распућина, љубавна писма, последње дневнике Царских мученика Николаја и Александре, предмете из царског гардеробера, и породичне слике и цртеже деце Романових.

Такође на изложби приказаће се званични Акти о абдикацији цар Николаја, и један од бајонета коришћених током убиства свете царске породице у Јекатеринбургу јула 1918. године.

Изложба има за циљ да „исприча тужну причу о цару Николаја II и његовој жени Александри и напетој  политичкој и друштвеној ситуацији Николајеве владавине.“

Извор: Православие.ру (превод – Информативна служба СПЦ)