Јача и боља Српска је исти циљ власти и Цркве

Институције власти Републике Српске и Црква усмјерене су да се дође до истог циља – до јаче и боље Српске, која ће бити вјечна и у којој ћемо знати како да његујемо своје вриједности, изјавила је 22. јула 2013. године предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић.

"Поставили смо темеље и надам се да ћемо у будућности остварити све што смо зацртали", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након разговора са Његовим преосвештенством Епископом бањалучким г. Јефремом. Цвијановићева је нагласила да је са владиком размијенила мишљења о актуелној ситуацији у Српској и БиХ, те да се посавјетовала о више важних питања. "Мислим да ћемо имати добру сарадњу и у будућности, јер живимо у времену у којем је потребно да постоји солидарност и синергија између институција система и Цркве, као што је постојала и до сада", истакла је Цвијановићева.

Владика Јефрем рекао је да је са Цвијановићевом разговарао о текућим пословима и проблемима које стоје пред Републиком и Црквом, те изразио наду да ће досадашња добра сарадња бити настављена. Према његовим ријечима, таква сарадња је рад за добро Српске, народа и Цркве.

Срна

Извор: СОЗ Епархије бањалучке