Јерусалимски Патријарх на свечаности у израелском Министарству за туризам

У уторак 23. децембра 2014, израелско Министарство за туризам организовало је свечаност на коју је позвало високе представнике јудејства и хришћанства. Разлог сабрања били су јудејски  празник Ханука (поновно освећење Соломоновог храма), као и Божић и Нова година 2015. Великодостојници су се сабрали у Западном Јерусалиму, недалеко од Давидових врата и Горе Сиона.

Овим поводом министар туризма г. Узи Ландал приредио је ручак за представнике хришћанских Цркава у Јерусалиму, и то за: јерусалимског Патријарха, представника латинског патријарха, чувара Свете земље, представникае етиопског Патријарха и Лутеранске Цркве. На ручку су били и представници министарстава спољних послова и унутрашњих послова, амбасадори и др.

Сврха састанка је била да се присутни обавесте о залагањима израелског Министарства туризма на стварању услова који би још више подстицали долазак у Израел туриста и поклоника из хришћанских земаља.

Министар Ландал је истакао вредности љубави, толеранције, личне преданости миру као карактеристике хришћанског учења, и уз то уверио присутне да ће поклоници и туристи у Светој земљи уживати пуну безбедност.