Јерусалимским Патријарх примио Митрополита кијевског

У оквиру своје поклоничке посете Светој земљи, која је почела 2. јуна 2015. године, поглавар Украјинске Православне Цркве,  Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, предводећи многа свештена и световна лица Украјине, на празник светих равноапостолних Константина и Јелене, 3. јуна, био је примљен код Његовог Блаженства Патријарха Јерусалима и свег Истока Теофила III.  Пријем је уприличен за велику украјинску делегацију у свечаној дворани Јерусалимске Патријаршије. Овом чину присуствовали су и чланови Светогробног братства и чланови Руске духовне мисије у Јерусалиму.

Обраћајући се Митрополиту Онуфрију, Блажењејши Патријарх Теофил је пожелео успешно поклоњење светињама Свете земље и при том је напоменуо да је дубоко онерасположен због стања у Украјини и нагласио да се посведневно моли за успостављање мира у тој земљи.

Са своје стране је Митрополит Онуфрије срдачно заблагодарио Јерусалимском Патријарху и члановима Светога Гроба Господњег на добрим жељама и молитвама за Украјину и сав њен народ, јавља званични сајт Украјинске Православне Цркве.

Извор: Московска Патријаршија