Јовањдан у Светоуспењском храму у Цириху

Јовањдан у Светоуспењском храму у Цириху
Јовањдан у Светоуспењском храму у Цириху
Јовањдан у Светоуспењском храму у Цириху
Јовањдан у Светоуспењском храму у Цириху

На дан када наша Света Црква прославља Светог Јована Претечу у Светоуспењском храму у Цириху, торжественом Литургијом је по благослову Епископа аустријско-швајцарског Андреја, началствовао архимандрит Василије (Костић) уз саслужење свештенства овога храма. Благоверни народ је са данашњим свечарима испунио храм узносећи молитве Господу, свим светима и Светом Јовану Претечи.

После свете Литургије беседом се вернима обратио отац Василије, који је, између осзалог,  заблагодарио Преосвећеном владици Андреју на благослову да може служити у Светоуспењском храму.

О Светом Јовану Претечи, личности која спаја Стари и Нови завет, припада Старом а проповеда Нови завет,казивао је отац Василије. Онако како је проповедао Божји угодник Јован Претеча о покајању, тако је отац Василије позвао и вернике у храму да се кају, мењају, да мењају свој живот, философију, да је време да се припремимо за долазак Господа који долази, који је већ дошао... На добротољубљу и гостољубљу заблагодарио је свештеницима овога храма, Мирославу Симијоновићу и Симеуну Продановићу.

Светоуспењски и Светотројични храм у Цириху припрема се за прослављање првог српског Архиепископа и Просветитеља нашег рода. На сам дан Светог Саве служиће се света Литургија у циришким храмовима.

Свечани програм о Савиндану у Цириху

У суботу, 28. јануара 2017. године, у 17 часова биће изведен културно- уметнички програм Заједно на путу Светосавља, у којем учествују Српска допунска школа при Светоуспењском и Светотројичном храму, Основна школа Браћа Јерковић из Железника и КУД Миломир Петровић из Сремчице. У 19 часова Причу о Светом Сави казује академик Матија Бећковић, док је специјални гост Предраг Обровић.

З. Зец