Јубилеј хора „Свети Јевстатије Превлачки“ из Будве

Јубилеј хора „Свети Јевстатије Превлачки“ из Будве
Јубилеј хора „Свети Јевстатије Превлачки“ из Будве
Јубилеј хора „Свети Јевстатије Превлачки“ из Будве
Јубилеј хора „Свети Јевстатије Превлачки“ из Будве

Црквени хор Светог Јевстатија Превлачког из Будве цјеловечерњим концертом 22. октобра 2016. године прославио је двадесету годишњицу свог рада. У просторијама Академије знања сабрали су се четири црквена хора са свештеницима Митрополије црногорско-приморске и други љубитељи црквеног пјенија.

Чланови хора домаћина из Будве предвођени диригентицом гђицом Данијелом Николић отпочели су прославу двадесетог јубилеја тропаром свог небеског заштитника Светог Јевстатија Превлачког. Потом је протојереј Борис Радовић, старјешина храма Свете Тројице у Старом Граду у Будви и архијерејски протопрезвитер будвански, поздравио све присутне и честитао члановима хора овај врло значајни јубилеј. -Славите и прослављајте непрестано Бога дивнога у светима својим који нека вас усаврши у сваком добром дјелу дајући вам  снаге за побједе нове, рекао је, између осталог, отац Борис.

Нарочиту радост својим доласком причинили су гости биудванског хора. На првом мјесту хор Српског пјевачког друштва „Јединство“ из Котора предвођен ђаконом Михајлом Лазаревићем који је својим дивним појањем обогатио духовно вече. Затим чланови побратимског хора Светог Василија Тврдошког и Острошког из Требиња. Скоро двадесет година њих успјешно води диригентица гђица Стојка Гудељ.

Програм концерта употпунили су чланови хора Светог Василија Острошког из Кумбора предвођени диригентом -ђом Маријелом Милановић. У току концерта гђица Данијела Николић казивала је историју хора од његовог оснивања до данас, њиховим наступима код нас и у свијету. Хор сваке недеље и празника одговара на светој Литургији у храму Свете Тројице у Старом граду.

На крају свечаног концерта протојереј Борис Радовић је захвалио директору Академије знања г. Рађеновићу који је уступио диван амфитеатар у овом здању како би на достојанствен начин значајни јубилеј био прослављен. Потом је заблагодарио свим учесницима програма и свима онима који су својим присуством обогатили ово вече проткано црквено-народним пјенијем.

Извор: Митрополија црногорско-приморска