Кажем вам, ако не будете као деца нећете ући у Царство Божије

Са благословом Његовог Преосвештенста Епископа шумадијског Г. Јована 8. септембра 2010. године,  на празник Светих мученика Адријана и Наталије у храму Светих апостола Петра и Павла, координатор за веронауку намесништва беличког Епархије шумадијске јереј Миломир Тодоровић, служио је молебан за успешан почетак нове школске године. Молебану је присуствовао велики број ђака млађег и старијег школског узраста заједно са вероучитељима из јагодинских школа.

Пре почетка молебана, окупиљени у храму ђаци предвођени својим веручитељима и учитељима отпевали су Химну Светом Сави. Током молебана ученици су активно учествовали одговарајући на јектеније, тако да је храм заиста изображавао и сведочио радост Небеског Царства. На крају су сва деца целивајући Часни Крст  добила свеће да их прислуже за здравље и спасење свих оних које воле, а били су и почашћени слаткишима које је прирпремило свештенство храма.

Овај духовни догађај био је свесрдно подржан и од школских управа јагодинских школа, јер су на молебану учествоваола и деца која не похађају верску наставу, чиме се још једном показало да наша Мајка Црква брине за спасење свих и да је она заиста Једна, Света, Саборна и Апостолска".

Вероучитељ Борис Милосављевић

Извор: Епархија шумадијска