Кфор уклонио барикаду на Брњаку

Кфор уклонио барикаду на Брњаку

11.04 - Припадници Кфора вратили су Србима један од три камиона, који су јутрос уклоњени са барикаде на Брњаку.

11.02 - Конвој Кфора, у коме је била и цистерна са горивом, прошао ка прелазу Јариње, на месту где је јуче уклоњена барикада.

Војници Кфора уклонили су рано јутрос, око 3.30, барикаду коју су Срби држали на улазу на административни прелаз Брњак, из правца Рибарића, и на пут поставили своје препреке од бодљикаве жице.

Са прелаза су уклоњени камиони, који су служили као барикада на прелазу. Један камион је гурнут у провалију према језеру Газиводе, други одвучен на сам прелаз Брњак који је и даље затворен, а који контролише Кфор, док је трећи камион померен у страну.

Како су Танјугу рекли Срби који су се ту рано јутрос затекли, акција је била муњевита и у њој је учествовао велики број војника Кфора. Војници су, према њиховим речима, оклопним транспортером померили камионе са пута, од којих је један одгуран у провалију.

Припадници Кфора вратили су, током преподнева, Србима један од три камиона, уклоњена са барикаде на прелазу Брњак. Возило је враћено под условом да не буде паркирано у међузони, већ иза административне линије на територији централне Србије.

Претходних дана, Кфор је преузео све барикаде које су спречавале саобраћај из правца Зубиног Потока, а сада је уклонио и последњу препреку из правца централне Србије. Саобраћај се, као и претходних дана, одвија алтернативним путем изнад прелаза Брњак, на којем контролу врше војници немачког и француског контингента.

Иизвор: РТС