Киднапован Митрополит Алепа Павле

24. април 2013. - Према ексклузивним информацијама  агенције Ромфеа.гр, као жртва отмице нашао се Његово Високопреосвештенство Митрополит Алепа Павле. Ова вест је шокирала све у Антиохијској патријаршији и дошла је као гром из ведра неба, а Патријарх Јован, који је рођени брат епископа Алепа, непрекидно је у контакту са властима у земљи како би се проблем што ефикасније разрешио.

У информацијама којима располаже Ромфеа.гр, каже се да се отмица догодила на граници са Турском и да је ђакон који је возио аутомобил убијен.
Такође, људи из Антиохијске Патријаршије, говорећи за Ромфеа.гр, обавестили су  да је са Митрополитом Павлом киднапован и епископ Маронитске Цркве Јован.

Треба имати на уму да је пре десетак дана близу дома овог епископа извршен напад ракетном ватром, у граду где бесни грађански рат између дисиндената и војске председника Асада.

Према последњим извештајима Амен.гр, ускоро после отмице Митрополит Павле је успео да пошаље поруку мобилним телефоном до најближих сарадника, пошто отмичари нису били одузели мобилни телефон од Митрополита. О пријему поруке обавестио нас је о. Игњатије Јапидзоглу. "Ми смо киднаповани и воде нас у област близу сиријско-турске границе", била је садржина СМС поруке, како наводи близак сарадник митрополита Антиохијске Патријаршије.

Превео: jереј Владимир Вранић

Извор: Ромфеа, Амен