Концерт црквеног хора ''Сабор српских светитеља '' у Бањи Ковиљачи

ХорЦрквени хор из Бање Ковиљаче свој четворогодишњи рад крунисао је концертом у велелепној Дворани Кур - салона. Хором диригује протођакон Зоран Кокановић и окупља око двадесетак заљубљеника у хорско певање. Присутне на концерту је благословио и поздравио Његово Преосвештенство Eископ ваљевски Г. Милутин који је на позив Преосвећеног Eпископа шабачког Г. Лаврентија посетио Бању Ковиљачу и тиме учинио велику част члановима Црквеног хора, свештенству и благочестивом народу.

Хор је наступао пред препуном Двораном изводећи духовне и световне композиције. Својим програмом изазвао је велико одушевљење публике која га је после сваке композиције дугим аплаузима поздрављала. Посебну пажњу привукао је сoлиста Иван Поповић изводећи композиције Ластавице и Тамо далеко.

У име црквеног хора присутнима се обратио духовник хора Јереј Драган Бајић захваливши се покровитељима и добротвирима који већ четири године несебично помажу хор. Посебно је нагласио добру сарадњу између диригента и свештеника који певају у хору, као и изузетно добар спој диригентовог музичког умећа и свештеничке службе који чини хор препознатљивим.

Додељене су захвалнице и пригодно дарови покровитељима концерта ХТП Бања Ковиљача, Граду Лозница и Специјалној болници за рехабилитацију. У име града Лознице захвалницу је примио заменик Градоначелника Господин Петар Екмешчић.

На крају коцерта обратио се свештеник Георгије старешина цркве светог великомученика Георгија у Бугарском граду Првомају. Он је поздравио све присутне и захвалио се на гостопримству које је указано њему и групи од двадесет православних Бугара који су дошли да буду гости Црквеног хора од 03.- 06 октобра 2008. године. Треба истаћи да је Црквени хор из Бање Ковиљаче гостовао у Бугарском граду Првомају и Пловдиву у периоду од 17. до 22. јула 2008 године и одржао неколико значајних наступа.

Ово је једно од најзначајнијих културних дешавања у Бањи Ковиљачи које је привукло велики број гостију. Тиме се хор обавезао да настави свој рад имајући наду у Господа и умножавајући таланте од Бога му поверене.

Духовник хора jереј Драган Бајић