Концерт хора „Света Јелена Дечанска" из Железника

Поводом храмовне славе, у част и спомен на догађај Уласка Пресвете Богородице у јерусалимски храм, Певачко друштво „Света Јелена Дечанска" које делује при храму Светог Стефана Дечанског у Железнику, са благословом Управе храма и старешине протојереја-ставрофора Драгана Т. Анђелића, приредило је несвакидашњи концерт.

Ово Певачко друштво својим умилним гласовима слави Господа на недељним, празничним и другим богослужењима у овом храму већ пуних 17година под руководством диригента гђице Тијане Николић.

Поред домаћина, присутнима је својим музичким талантима вече улепшао и г. Драган Млађеновић Шекспир и гђа Јасна Хинић, гости ове вечери, као и Дечји црквени хор овог Певачког друштва, које има и Женски хор као и Секцију ручних радова. Присутне је поздравио старешина храма прата Драган Анђелић захваливши свима на издвојеном времену и доласку и најавивши нове концерте, подухвате и изненађења која овај хор спрема славећи и хвалећи Господа као највеће назначење битисања.

Жељно ишчекујући тренутак следећег концертног или литургијског сусрета верном народу је топло благодарила и гђица Тијана Николић, диригент и уметнички руководилац Певачког друштва, са отвореним позивом да, ко год жели и има љубави да на овај начин слави Господа, слободно може да им се прикључи у служби благољепија у храму Светог Стефана Дечанског у Железнику. 

Стефан Недић
студент IV године Православног богословског факултета Универзитета у Београду