Концерт поводом прославе славе града Врања и Саборног храма Свете тројице у Врању

Поводом славе града Врања - Духовског понедељка, уочи празника, у недељу 23. маја 2010. године одржан је концерт у оквиру кога су наступили хорови из Врања: Хор Гимназије ''Бора Станковић'', Хор Учитељског факултета и Хор музичке школе ''Стеван Мокраљац'' са децом која похађају веронауку при Саборном храму Свете Тројице у Врању (дечји ансамбл).

Посебан гост вечерашњег програма под покровитељством града Врања и Православне епархије врањске, а у организацији Саборног храма Свете Тројице и Радија ''Искон'', радија Православне епархије врањске, била је Биљана Крстић са својом групом ''Бистрик'' из Београда.

Вечерашњи концерт пратило је више хиљада врањанаца, а посебно надахнут био је наступ Биљане Крстић, којој је ово био први наступ у Врању. Није ни нимало случајно одређено место вечерашњег концерта на Тргу Станише Стошића, недавно преминулог доајена старе врањске песме.

Овим концертом започела је прослава градске славе и славе Саборног храма Свете Тројице у Врању, која ће бити настављена Светом Литургијом у храму и литијом кроз град Врање на сам дан празника.

Извор: Епархија врањска