Конференција за штампу поводом добротворног концерта дар за Хиландар

У Центру Сава одржана је 2. априла 2004. године у 11 часова конференција за штампу коју је сазвала Информативна служба Српске Православне Цркве поводом предстојеће манифестације која ће се одржати 13. априла 2004.године у 20 часова у Сава центру под називом Дар за Хиландар.

На почетку Архимандрит је Андреј Ћилерџић, секретар Светог Синода, позвао све да конференцију почну молитвом за обнову манастира Хиландара и затим је присутнима пренео поздраве Његове Светости, чланова Светог Архијерејског Синода и Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја (Буловића), председника Одбора при Светом Синоду за обнову Хиландара. Потом је присутне подсетио на значај манастира Хиландара за српски народ кроз целу историју Српског народа до наших дана. Хиландарски монаси већ 800 година, без престанка, узносе молитве Богу за наш народ и сву васељену.

Директор Сава центра гђа. Јасна Димитријевић је нагласила да је сав приход од 3672 улазнице намењен обнови манастира Хиландара, г. Владимир Жугић, задужен за питања културе, истакао је да је Хиландар душа ван тела српског народа.

Уредник Информативне службе г. Душан Стокановић захвалило се Центру Сава на првом кораку који чини за обнову манастира Хиландара јер је он срце Србије, ван Србије!

Извршни продуцент г. Душан Крстић позвао је све људе добре воље да дају удовичину лепту својим присуством на васкршњем концерту Дар за Хиландар чији је генерални добротвор фирма Дон кафе.

У оквиру ове манифестације биће постављена и изложба, а рекламни видео-спот за ову добротворну манифестацију ће бити емитован од 3. априла 2004. године на свим телевизијама.

Музички уредник г. Сава Мирић је говорио о учешћу хорова и певачких група на овом концерту и све позвао на дођу на манифестацију за коју је специјално компована васкршња химна Људи ликујте коју ће на крају манифестације сви заједно свечано отпевати.

На крају је Архимандрит Андреј упутио колегијуму Центра Сава срдачну захвалност на подршци и доброј вољи у овако тешком тренутку, али опет радосном с обзиром на предстојеће васкршње празнике.