Савет Православних Епископска Немачке

Савет Православних Епископска Немачке
Савет Православних Епископска Немачке
Савет Православних Епископска Немачке
Савет Православних Епископска Немачке

Од 5. до 6. марта 2017. године одржано је редовно пролећно заседање Савета Православних Епископа Немачке у храму Светог Јована Владимира у Минхену у чијем раду су учествовали: митрополит Августинос и епископ Вартоломеј (Цариградска Патријаршија), митрополит Исаак (Антиохијска Патријаршија), архиепископ Марко, архиепископ Теофан и епископ Агапит (Московска Патријаршија), епископ Сергије (Српска Патријаршија), митрополит Серафим и епископ Софијан (Румунска Патријаршија) као и генерални секретар ипођакон Николај Тон уз учешће кординатора и рефераната из разних комисија које дјелују при Савету.

У недјељу Православља, 5. марта 2017. године, светом архијерејском Литургијом у храму Светих новомученика руских началствовао је Архиепископ берлински германски г. Марко уз саслужење епископа и свештенства чиме је отпочело заседање Савета. У вечерњим сатима, у храму Свих Светих у организацији Цариградске Патријаршије одржана је смотра свих православних хорова у Минхену.

У понедјељак, 6. марта 2017. године, одржана је радна седница у просторијама Црквене општине Светог Јована Владимира при храму Српске Православне Цркве, где су разматране актуелне теме из живота Православне Цркве у Немачкој, као што су, православна веронаука у немачким школама и актуелности из епархија Православних Цркава у Немачкој и друго. Следеће заседање заказано је за другу половину октобра 2017. године у Ахену.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке