Конго: Правно признавање Националног савета хришћанских Цркава је од историјског значаја

„Правно признање Националног савета хришћанских Цркава Републике Конго-Бразавил од историјског је значаја", рекао је гувернер Жак Есисонго, генерални директор територијалне управе, који је признао Национални савет.

Он је додао: „Срећни смо због овог законског признања. Историја ће овај важан дан забележити као допринос локалној Православној Цркви, чија је централна администрација такође обновљена. Званична инаугурација биће одржана 11. јануара 2020. Захваљујемо властима наше земље што су увек у потпуности одговориле на наше захтеве.

„Национални савет хришћанских Цркава од сада ће моћи да поставља нове и више циљеве, попут захтева да се улога жена побољша на локалном нивоу, промовисање женских права, смањење стигме људи са ХИВ-ом, заштита дечјих права и борба против друштвених предрасуда у складу са хришћанским начелима и вредностима“, рекао је бразавилски Митрополит.

На састанку је Митрополит поновио проблем законског признавања различитих верских група (секти), за које тврди да делују у име хришћанских Цркава, односно Католичке, Православне и Евангеличке Цркве. Додао је да су њихови мотиви били врло непрозирни, јер покушавају да привуку себи већ обраћене хришћане.

Извор|Photo: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)