Конкурс „Сокола“ и „Дабра“ за прву збирку пјесама

Издавачка секција Српског соколског друштва „СОКО“ из Добруна и Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „ДАБАР“ из Добрунске ријеке расписују  конкурс за суфинансирање трошкова штампања прве збирке родољубивих и духовних пјесама, аутора са подручја Митрополије дабробосанске.

Услови Конкурса:

  • На конкурсу могу учествовати аутори који до сада нису имали прилике и могућности објавити своју прву књигу, старости до 40 година, са подручја Митрополије дабробосанске.
  • Аутори конкуришу са збирком до 40 необјављених родољубивих и духовних пјесама и достављају их, уз краћу биографију, у штампаном и електронском облику ( Times New Roman-14), на адресу: Српско соколско друштво "СОКО", са назнаком за конкурс прве збирке пјесама, 73247 Добрунска Ријека - манастир Св. Николаја.
  • Радови се достављају под шифром, с тим што је у посебној коверти, унутар главне коверте, рјешење шифре, са подацима о аутору.

Најбољу збирку пјесама за штампање ће одабрати жири „Сокола“ и  „Дабра“.

Конкурс остаје отворен до 30. септембра 2013. године, а сваки аутор може конкурисати са пјесмама само за једну необјављену збирку.

Тираж одабране збирке ће бити 200 примјерака, а „Соко“ и „Дабар“ ће је суфинансирати са 300 КМ. Остатак трошкова аутор ће споразумно компензирати половином тиража (100 примјерака), које ће уступити организаторима конкурса у циљу обнове Фонда за издаваштво.

Додатне информације могу се добити на телефоне 058/612-112, 065/684-040 и 065/536-386.

Извор: Митрополија дабробосанска