Крагујевац: Слава храма Свете Петке у Виноградима

Крагујевац: Слава храма Свете Петке у Виноградима
Крагујевац: Слава храма Свете Петке у Виноградима
Крагујевац: Слава храма Свете Петке у Виноградима
Крагујевац: Слава храма Свете Петке у Виноградима

-Следимо пример угоднице Божје која је пример врлинског живота и непрестано се укрепљујмо у хришћанској вери чинећи добра дела, поручио владика Јован.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 26. октобра 2017. године празнично бденије поводом славе храма Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Саслуживали су протојереји-ставрофори Радован Чанчаревић, Милан Борота, мр Рајко Стефановић, Саво Арсенијевић и Милован Антонијевић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Милутин Гашевић.

На крају бденија епископ Јован се обратио окупљенима честитајући им храмовну славу, Преподобну мати Параскеву - Свету Петку. -Преподобна Параскева као нежна и брижна мајка окупила нас је у овом светом храму као своју децу, да тужне утеши, жедне напоји водом живом, огладнеле нахрани хлебом живота. Света Слављеница радује се својој верној деци која јој са чврстом вером и непоколебљивом надом прилазе смирено молећи њено посредништво пред Богом - извором љубави и милосрђа, за душевно и телесно оздрављење. Следимо пример угоднице Божје која је пример врлинског живота и непрестано се укрепљујмо у хришћанској вери чинећи добра дела, поручио је владика Јован.

Молитвено расположење је настављено вечером љубави коју је организовала Црквена општина виноградска.

Прослављање храмовне славе крунисано је светом архијерејском Литургијом, коју је служио Преосвећени Владика г. Јован. Саслуживали су протојереји-ставрофори др Зоран Крстић, мр Рајко Стефановић, Радован Чанчаревић и Милан Борота, презвитери Мирољуб Миладиновић и Бранислав Матић, протођакон Иван Гашић и ђакон Милутин Гашевић.

Након евхаристијског сабрања приступило се трпези љубави чији су домаћини били г. Раде и гђа Злата Сеничић из Крагујевца.

Извор: Епархија шумадијска