Kраљевски пар присуствовао прослави 100. годишњице цркве Светог Ђорђа у Шерервилу у Индијани

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина присуствовали су током викенда обележавању 100. годишњице српске православне цркве Светог Ђорђа у Шерервилу у Индијани. Прослави у суботу и недељу су присуствовали и Њ.Е. г-дин Милорад Додик, председник Републике Српске, и г-дин Деско Никитовић, генерални конзул Србије у Чикагу.

Поред Њихових Краљевских Височанстава, председника Републике Српске г-дина Милорада Додика, и генералног конзула Србије г-дина Деска Никитовића, који су били почасни гости, свечаној вечери су такође присуствовали и г-дин Реј Вукас, председник црквене општине Светог Ђорђа, и отац Добривоје Милуновић, као и наша чувена оперска дива Јадранка Јовановић и г-дин Никола Рацков.

После вечере гости су имали прилику да уживају у прелепом програму који су извели фолклорна група Тромеђа из Шерервила, фолклорна група Свети Илија из Мерилвила у Индијани, као и г-ђа Јадранка Јовановић, која је такође наступила.

У недељу, Њихова Краљевска Височанства су присуствовали Светој Литургији, где их је поздравило више од осам стотина окупљених парохијана.

Парохију Светог Ђорђа и црквену школу при њој основали су емигранти из српских земаља 1911. године у источном Чикагу у држави Индијани. 1980. године чланови парохије подигли су величанствену цркву Светог Ђорђа у Шерервилу, Индијана.

Извор: dvor.rs