Крсна слава Епископа врањског Пахомија

Поводом празника Светог Игњатија Богоносца, Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, прославио је и ове године овај празник који слави као своју Крсну славу, свечано и достојанствено. Уочи празника, Епископ врањски Пахомије служио је бденије у параклису Саборног храма у Врању који је посвећен Светом Игњатију Богоносцу, а на сам дан празника служена Света Архијерејска литургија у Саборном храму Свете Тројице у Врању.

Свету Архијерејску литургију служили су: Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин Иринеј, Његово Преосвештенство Епископ брегалнички и мјестобљуститељ епархије битољске Господин Марко и Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, уз саслужење монаштва и свештенства. У току Свете литургије, бираним речима Епископа врањског Пахомија, поздравио је и честитао му Крсну славу Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин Иринеј (беседу можете чути на сајту Радија ''Искон'' Православне епархије врањске www.radioiskon.org).

По завршетку Свете литургије, којој је присуствовао велики број верника, извршено је резање славског колача, а затим је Епископа врањског Пахомија, у име Охридске Архиепископије и Његовог Блаженства Архиепископа Јована, поздравио Епископ брегалнички и мјестобљуститељ епархије битољске Господин Марко.

Обележавање и прослава Светог Игњатија Богоносца, настављено је у сали Црквене општине Врање, где је Епископ врањски Пахомије, приредио трпезу љубави за све присустне вернике. У току трпезе љубави, у културно-уметничком програму учествовао је хор ''Свети Прохор Пчињски'' из Бујановца.

Епископ врањски Пахомије, приредио је свечани ручак за званице у Епископском двору у Врању.

Данашња свечаност завршена је славском вечером за званице из Епархије врањске (представнике власти, чланове Епархијског савета и Епархијског управног одбора, председнике Црквених општина и друге госте), пријемом у Епископском двору и вечером у сали Црквене општине Врање.

Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, овим путем изражава своју захвалност свима онима који су му упутили честитке поводом Крсне славе, а пре свега браћи Архијерејима Српске православне цркве.

Извор: Епархија врањска