Крстопоклона недеља у Мајданпеку

Крстопоклона недеља у Мајданпеку
Крстопоклона недеља у Мајданпеку
Крстопоклона недеља у Мајданпеку
Крстопоклона недеља у Мајданпеку

У Крстопоклону недељу, 19. марта 2017. године, Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Мајданпеку.

Саслуживали су архијерејски намесник борски протојереј-ставрофор Душан Ћирић, протонамесник Влада Вуковић, јереј Марко Радосављевић и јерођакон Илија.

У својој беседи верном народу Владика је подсетио: -Данашње Јеванђеље говори да свако ко хоће да иде за Господом мора да узме крст свој и пође за Њим. Када нам крст који смо понели кроз живот буде исувише тежак морамо се угледати на Христа, јер је Он уз нас и крепи нас. Они који се боје тежине крста и из сујете, егоизма, хоће да живе у комфору и раскоши и желе да сачувају живот свој изгубиће га, а онај који изгуби живот свој Христа ради сачуваће га.

-Сила крста нас прати од почетка до краја нашег живота. Сви људи су наша браћа и сестре, и у нашем народу не треба да постоје поделе. Народ треба да најпре иште Царство Божје, а све остало ће му се додати. Да би се изградио мир, спокој и јединство, потребна је молитва у храму Божјем, да сви понесемо крст свој, да нас Господ позна и призна као своје, рекао је Владика.

Извор: Епархија тимочка