КУД Сретење у Лондону

Уз благослов Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског господина Николаја чланови Културно-умјетничког друштва „Сретење" које је основано и дјелује при храму Свете Тројице у Рогатици, налази се у узвратној посјети КУД-у „Растко", које ради при Црквеној општини у Лондону.

Чланови КУД-а „Сретење" ће током шестодневне турнеје у Великој Британији, на коју су отишли у петак, 23. јануара, присуствовати и крсној слави КУД-а „Растко" - Светом Сави, 27. јануара.

Планирано је да 27 чланова КУД-а „Сретење" из фолклорне и музичке секције, колико их је отишло у Лондон, одржи најмање два цјеловечерња концерта игара и пјесмама из српских земаља, а кући би требало да се врате у чертвртак, 29. јануара.

Вође пута су архијерејски замјеник митрополита Николаја прота Милорад Љубинац и предсједник КУД-а „Сретење" јереј Гвозден Арамбашић.

Чланови КУД-а „Растко", под вођством свештеника Милуна Костића, прошле су године били гости Митрополије дабробосанске и том приликом боравили и у Рогатици, гдје су им домаћини били чланови КУД-а „Сретење".

КУД „Сретење" из Рогатице, прво и једино на подручју БиХ које је основано и дјелује при Српској православној цркви, прославиће 15. фебруара шест година оснивања и рада и своју крсну славу - Сретење Господње.

Извор: Митрополија дабробосанска