Култура

95. „Шантићеве вечери поезије“ у Мостару

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ – Градски одбор Мостар и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво „Гусле“ Мостар позивају Вас на 95. „Шантићеве вечери поезије“ у Мостару, од 22. до 29. септембра, које се, као и оно прво „Шантићево вече“ давне 1920. године, одржавају у част Алексе Шантића.

У КЦ Раковица отворена изложба Будимо људи

У КЦ Раковица отворена изложба Будимо људи
У КЦ Раковица отворена изложба Будимо људи
У КЦ Раковица отворена изложба Будимо људи
У КЦ Раковица отворена изложба Будимо људи

У оквиру Четвртог међународног Сабора духовне поезије,  на благородни дан Рођења Пресвете Богородице отворена је изложба портрета блаженоупокојеног Патријарха Павла на дрвету и камену, које је живописао сликар Братислав Анђелковић Бата из Вучја, округ јабланички.

Гласник бр.8/2014

Протојереј Србољуб Милетић: Старац Никанор

Интервју протојереја Србољуба Милетића, писца књиге о Старцу Никанору, за Српски глас

- Оче Србо, из штампе je изашлa Ваша књига о Старцу Никанору. Да ли сте задовољни оним што сте сакупили о њему?

О. Србољуб: Захваљујем свима који су ми доставили материјале и фотографије, који су сарађивали са мном на књизи, посебно Епископу Иринеју, који је био иницијатор овог дела. Кажу да само свети човек може тачно и на одговарајући начин говорити о неком другом светом човеку; односно, само онај ко је и сам на себи искусио чудесну благодат и велику милост Божју може о томе говорити са поуздањем. У одсуству тог искуства ми се излажемо ризику да неке ствари у тој књизи могу звучати претерано или, пак, сасвим скромно или нејасно. Свесни смо тога, али ипак, љубав према добром и мудром Старцу Никанору охрабрује нас да принесемо овај спис као једну воштаницу на његов свети гроб.