Култура

Траговима руске мелодије

Концерт Хора слависта у оквиру пројекта под називом „Траговима руске мелодије“ биће одржан 13. децембра 2019. године у 19 часова у Великој сали Руског дома у Београду. Улаз је слободан. Концерт је посвећен историјским и пријатељским везама између руског и српског народа, утицају руске културе на српску на територији Војводине и другим деловима Србије.

За Тиршову: Добротворни концерт деце Србије и Грузије

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и Његове Светости Патријарха грузијског г. Илије 11. децембра 2019. године у Позоришту на Теразијама одржан је добротворни концерт деце талената Србије и Грузије у оквиру пројекта „Музика анђела“.

Трагом Истине...где су?

Удружење породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији је поводом обележавања Међународног дана људских права организовало промоцију филма Трагом Истине...где су? у Медија центру у Београду.

ТВ Храм: Разговор са др Валеријем Алексејевим

Са Валеријем Аркадијевичем Алексејевим, оснивачем и председником Међународног фонда јединства православних народа, разговор је водио протођакон Младен Ковачевић. Емисију можете пратити на програму ТВ Храм у среду, 11. децембра 2019. године у 21,15 часова.

Сабрана дела о. Георгија Флоровског - треће коло

Одбор за просвету и културу Епархије браничевске се од 2015. године латио обимног посла сакупљања, превођења, уређења и штампања сабраних дела блажене успомене о. Георгија Флоровског, једног од кључних родоначелника православне теологије у савременом свету.

Православна вера у XX и XXI веку би се тешко могла и замислити без лика и дела овог блаженог оца и учитеља, који је поставио темеље на бази којих и данас преживљава православна свест о Предању Тајне Цркве. Надамо се да ћемо овим допринети даљем развоју богословске мисли и уопште хришћанске свести о Цркви у оквирима наше помесне Цркве, тј. где год се реч Божја чита и мисли на српском језику. У продаји је треће коло, од планирана четири. Све информације су доступне на сајту www.florovski.rs. Публиковање књиге помогла је Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Републике Србије.