Мултимедија

Ново лице портала Пребиловци-село на Интернету

Пребиловци-село на интернету http://www.prebilovci.net на глобалној мрежи први пут појавио се о Савиндану 2006. године. У протеклом скоро десетогодишњем периоду упорно и стрпљиво подизанo je село на интернету. Пажљиво је праћена обнова насеља из којег је у минулом рату становништво протјерамо, куће запаљене а храм сравњен са земљом.

Сарадња Звонца и портала Православие.ру

Сарадња Звонца и портала Православие.ру
Сарадња Звонца и портала Православие.ру
Сарадња Звонца и портала Православие.ру
Сарадња Звонца и портала Православие.ру

Идите и начините све народе мојим ученицима,
крстећи у име Оца и Сина и Светога Духа.
(Мт 28,19)

Редакцију Светосавског звонца јуче је посетио сабрат Сретењског манастира из Моске, главни уредник портала православие.ру /www.prvoslavie.ru/ (издање на српском језику), јеромонах Игатије Шестаков. Јеромонах Игњатије и његов стручни тим који уређује интернет портал Православије.ру следујући Христовим речима: ”Што вам говорим у тами, казујте на видику; и што вам се шапће на уши, проповедајте са кровова” (Мт 27, 10). У току пријатељског и надасве срдачног сусрета чланова редакције Светосавског звонца и оца Игњатија договорена је сарадња православног портала православије.ру и Светосавског звонца. Сарадња ће се огледати и у размених свих едукативних видео и музичких материјала који ће се емитовати на дечјој инетернет телевизији Звонце /www.zvonce.rs/.

Одељење омладинске заједнице Епархије новограчаничко-средњезападноамеричке представило нову апликацију

Одељење Светосавске омладинске заједнице Српске Православне Епархије новограчаничко-средњезападноамеричке представило је нову апликацију за телефоне Омладине Светог Саве која пружа:

·        Животни савети

·        Молитве

·        Питајте свештеника

·        Подкастс

·        Интернет радио

Ова апликација може да користи Гугл аналитику да би анонимно пратио коришћење. Сав садржај и сви жигови и ауторска права су власништво њихових власника. Ова апликација омогућава слушање радио станице(а) и подкаста(ова). Инсталирајте апликацију ОВДЕ

Документарни филм „Срби – народ који нестаје“

Документарни филм под називом „Срби - народ који нестаје", у продукцији Фондације „Пријатељ Божји", представља једно од најбољих остварења савременог документарног филма, јер се на врло описан, документован и крајње истинит начин предочава трагична и тужна истина о српском народу, који је на путу свог историјског нестајања. Наиме, историјском ретроспективом прошлог вијека, вјерно се приказује почетак нестајања, с обзиром да су Срби кроз осам ратова изгубили четири милиона становника у најбољем репродуктивном узрасту. Даље се наводе многи асимилативни процеси, у којима су Срби губили, и још увијек губе, свој национални идентитет.

Псалми - ново издање Хора манастира Ковиљ

Књига псалама - Псалтир једна је од најлепших, најдубљих и најпознатијих књига Старог завета. Не постоји ниједна истина хришћанске вере која на страницама Псалтира није праобразована и проповедана. Закони Божји, свецело дело стварања видљивог и невидљивог света, бурна историја Израиљског народа, икономија спасења Господа Исуса Христа, живот Цркве и њена искушења, мноштво тема о Богу и човеку и њиховом међусобном односу - налазе се у књизи псалама. Но, њихово посебно обележје јесте то што свакоме ко их пева или чита бивају као огледало његове сопствене душе.

Свети Николај Српски

Документари филм са обиљем архивског материјала посвећен необичном животу владике Николаја Велимировића, данас признатог светог Николаја Српског. Филм прати живот Николаја Велимировића од родног села Лелића, крај Ваљева, и првих дечјих молитви које је цео живот памтио, до његове смрти као прогнаника у Сједињеним Америчким Државама.

Филм поставља питање "ко је овај човек", али не даје готове одговоре. Николај Велимировић је био и остао једна од најконтроверзнијих личности Српске Православне Цркве. За једне је светац, мученик и борац за правду, а за друге клерофашиста, антисемита, назадњак и мрачњак.

Прича о Николајевом школовању у Ваљеву, где је био један од најбољих ученика гимназије, његовим путовањима и боравцима у Енглеској, Немачкој и Русији на "оправослављивању". О животу и раду творца "Молитви на језеру", говоре људи који га се сећају и којима је помагао. Посебна вредност филма су архивски снимци владике Николаја са освећења цркве Светог Николе у Шилопају под Рудником и тонски запис његовог гласа.

Филм ће бити достављен и Југословенској кинотеци, а на основу њега ће бити приређена и документарна серија на Радио Телевизији Србије.