Културна манифестација "Соколица 2009" у Звечану

Тринаеста међународна културно-уметничка манифестација "Соколица 2009" биће отворена вечерас у Дому културе у Звечану. Како су саопштили организатори, представници КУД "Звечан", синоћ је отворена изложба икона а биће приређен и пригодан културно-уметнички програм.

Председник Скупштине КУД Звечан Надица Спасојевић казала је да колонија потврдјује жељу људи да остану на овим просторима и позвала суграђане да и ове године присуствују овој традиционалној манифестацији.

"Имамо мало средстава и много жеља да успемо у овом послу који траје већ годинама. Потрудили смо се да доведемо наше еминентне песнике и сликаре, колико је то било у нашој могућности тако да ова колонија треба да буде сведочанство о томе да људи воле овај крај "- казала је Спасојевићева.

Најпрестижније признање манифестације - Песничко успеније припашће ове године песнику Добрици Ерићу, Песничку повељу добиће косовска песникиња Даринка Вучинић док ће сликарско признање Свети Лука бити уручено Ирини Шантрић- Черњавски, сликарки из Пећи.

"Соколица 2009" биће отворена до 29. августа.

Извор: КИМ Радио