Квиз знања из Православног катихиса

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, у суботу, 26. децембра 2009. године, у сали Спортско-пословног Центра у Оџацима, одржан је квиз знања из Православног катихизиса за ученике трећег разреда основних школа. У такмичењу је учествовало је 11 екипа из девет основних школа архијерејског намесништва оџачког.

На почетку програма све учеснике квиза, свештенике, вероучитеље, родитеље и бројне посматраче поздравио је протонамесник Бранко Вујиновић, архијерејски намесник оџачки, пожелевши такмичарима пуно успеха, нагласивши да је квиз добра прилика да сви заједно видимо колико је лепо и корисно када деца уче веронауку у школи и када на један занимљив начин могу своје знање показати одраслима.

После поздравне речи оца Бранка, ученици Основне школе „Бранко Радичевић" из Оџака, предвођени својим вероучитељем Немањом Петровићем, извели су пригодан уметнички програм.

Кроз такмичарски део квиза, сачињен од пет игара у којима су обухваћене четири тематске целине: Божић и божићни обичаји, живот Светога Саве, познавање Литургије и литургијски календар празникâ, ђаке је водила вероучитељица Слађана Радовић из Оџака. Овим квизом сва деца су показала велико знање, те је и бодовна разлика на крају била веома мала. Најуспешнија је била друга екипа Основне школе „Мирослав Антић" из Оџака, одмах до њих је била прва екипа из исте школе, а треће место су усвојили ученици Основне школе „Вук Караџић" из Бача.

Као награду за освојено прво место ђаци су добили сребрњак са мотивом Рођења Христовог, дар протонамесника Јовице Бабића, пароха бођанског. Чланови другопласиране и трећепласиране екипе награђени су иконом и књигом „Историја о Христу". Овом књигом награђени и су сви остали учесници квиза као и деца која учествовала у програму.

Са утиском да је квиз лепо осмишљен, занимљив и добро организован, бројни учесници данашњег сабрања у Оџацима сагласни су оваква окупљања потребна и убудуће, како за ђаке старијег узраста тако и за средњошколце.

Извор: Епархија бачка