Литургијско-молитвено сабрање свештенства Епархије бихаћко-петровачке

У суботу, 20. априла 2013. године на литургијско-молитвено сабрање у катедралном храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу окупило се свештенство и свештеномонаштво Епархије бихаћко-петровачке. Свету литургију служио је Преосвећени владика г. Хризостом, а саслуживали су му: игуман рмањски Сергије; протојереј-ставрофор Петар Миловановић, парох врбљански; протојереј-ставрофор Мирослав Гаврић, парох герзовачко-бараћки; протојереј-ставрофор Карађорђе Дерајић, бушевићко-блатњански; протосинђел клисински Венијамин; протојереј Чедомир Арамбашић, парох стројички; протонамјесник Дејан Зељкић, парох рибнички; јереј Ален Марић, парох сански, као и ђакони Невен Маринковић и Александар Ђурић.

Свету тајну исповјести обавио је протојереј-ставрофор Милош Миловановић, пензионисани парох подрашнички. Светој тајни причешћа приступило је сво сабрано свештенство и монаштво. Због болести молитвеном сабрању није присуствовао протојереј-ставрофор Раде Савић, парох прве парохије шиповске, као ни умировљени протојереј Станоје Зељковић и монах клисински Данило.

Након свете Литургије у Епископији у Петровцу одржан је кратак састанак на којем је Преосвећени Владика обавјестио свештенство о новинама у Епархији, позвавши их да као и до сада ревнују за Цркву Божију, повјерени им народ и своје спасење. Истовремено је подсјетио на сталну потребу изграђивања свештеничког лика како оног духовног (унутарњег), тако исто и вањског (спољашњег).

После овог кратког састанка свештенство је на челу са Владиком кренуло у село Врточе код Петровца на Сеоско имање.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка