Међурелигијски сусрет жена у Сарајеву

Међурелигијски сусрет жена у Сарајеву
Међурелигијски сусрет жена у Сарајеву
Међурелигијски сусрет жена у Сарајеву
Међурелигијски сусрет жена у Сарајеву

У Сарајеву у Исусовачком самостану у периоду од 21. до 23. јуна 2019. године одржана је међународна регионална међурелигијска конференција верујућих жена хришћанске и исламске традиције. Тема сусрета је Где су две или три заједно, и то је наставак започете конференције која је у децембру месецу 2018. г. одржана у Бањи Врујци. Организатор скупа је МАХ - Клуб поштовалаца времена (Београд) у сарадњи са Удружењем жена „Мерјем“ Исламске заједнице у Србији (Нови Пазар).

Уз присуство представница Екуменског форума европских хришћанки, (Хрватска), ТПО фондације (Сарајево, БиХ), МОК-а (Муслимански омладински клуб, Нови Пазар) и Каруна – центар за изградњу мира (Сарајево, БиХ) овим сусретом наставља се и негује култура мира и упознавања у региону. Сусрет је одржан уз финансијску подршку Екуменског форума хришћанки Европе. Учешће су узеле верујуће жене из појединих верских заједница и Цркава.

Жене хришћанке и жене муслиманке су кроз разговоре, излагања на различите теме и размењујући искуства и знања још једном посведочиле да је истинска лепота  лепота у разноликости која у савременом друштву на овим просторима још увек представља велики изазов. Учеснице поручују да жена треба да тежи да сачува достојанство и да кроз низ оваквих активности доприноси мирном саживоту на овим просторима. Нагласиле су да градећи мостове трајних пријатељстава, разумевања и поштовања једни других ширимо свест, најпре у својим локалним срединама, а онда и шире. Траг о оваквим сусретима је сведочанство доприноса изградњи мира.

Председништво МАХ – Клуб поштовалаца времена