Међуверска панел дискусија у Бечу

У организацији КАИЦИИД-а Међународног центра за међуверски и мултикултурални дијалог и Европске комисије у Аустрији, 13. децембра 2017. године, у Дому Европске Уније у Бечу одржана је панел дискусија на тему „Међуверско образовање младих људи у Европи: Улога верских представника и њихових заједница“.

Модератор скупа био је професор Мохамед Абу-Нимер, старији саветник у КАИЦИИД-у, који је водио панел дискусију представљајући учеснике и управљајући током дискусије у којој су учествовали Његово Преосвештенство Митрополит Емануил (Цариградска Патријаршија) из Париза, Његова Еминенција Стефано Сервере, представник UNHCR, г-ђа др Моника Атиас, координатор Сант Едиђијо Центра за анти-трафикинг и заједнице Сант Едиђијо, Тарафа Багхајати, оснивач Иницијативе аустријских муслимана и др Торстен Мориц, извршни секретар Европске комисије за верске заједнице и мигранте.

Ова панел дискусија је као основни циљ имала подизање свести у европском и светском друштву о верским и културним потребама миграната, који су у последњих неколико година пристигли у Европу. Учесници су разматрали могућности квалитетног доприноса верских чинилаца и заједница начинима на који млади људи у Европи сагледавају сами себе и друге, а у смислу верског и културног идентитета и разумевања других.

Извор: Епархија асутријско-швајцарска