Министар културе Републике Србије Небојша Брадић посетио цркву Лазарицу

У оквиру своје званичне посете граду Крушевцу, у суботу, 22. августа 2009. године, министар културе Републике Србије Небојша Брадић је посетио и цркву Лазарицу. Том приликом је обишао и прегледао радове који се изводе унутар цркве и у порти и који су у завршној фази. Радови се изводе са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Иринеја, по условима и одобрењу Републичког завода за заштиту споменика културе и уз значајну финансијску подршку Министарства културе.

У овој години су урађене приступне стазе, тротоар око цркве, плато испред цркве, осветљење стаза и цркве, замена пода у самој цркви и подно грејање, као и унутрашње уређење цркве Лазарице. Не скривајући своје задовољство оним што је урађено, Министар Брадић је истакао и потребу да се уреди цео Лазарев град, како би био што доступнији за све поклонике и посетиоце, којих је све више. У пратњи министра Брадића је био градоначелник Крушевца г. Десимир Павловић, начелник Расинског округа, председница градске скупштине и директор градске болнице са својим сарадницима.

Високе госте су срдачно дочекали и поздравили старешина цркве Лазарице, протојереј-ставрофор отац Драги Вешковац и председник ЦО Крушевац г. Зоран Николић са свештенством. Они су се у име Епископа нишког Г. Иринеја, као и свештенства и верника и  свих добронамерника који свакодневно долазе у цркву Лазарицу, захвалили  господину Министру на разумевању и финансијској помоћи као и на добрим жељама и конкретним предлозима за уређење целог комплекса Лазаревог града, старе српске престонице.

Црквена општина Крушевац, С. Николић