Митрополит Амфилохије гост сајма књига у Варни

Првог дана скупа митрополит Амфилохије ће говорити на тему форума „Православно образовање младих“, а биће представљени и његови сабрани радови

Обраћањем и представљањем Изабраних дела Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија 19. септембра 2019. године, са почетком у 18 часова, у бугарском граду Варни почеће „Недеља православне књиге“ на тему „Православно образовање младих“.

У оквиру „Недељу православне књиге“, која се одржава од 19. до 25. септембра, биће представљени нови наслови и аутори, које су прошле године објавили православни издавачи у Бугарској, и разговараће се о актуелним темама у животу заједнице и Цркве, саопштили су организатор те традиционалне манифестације, Митрополија варненска и великопреславска.

Специјални гост скупа је Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије (Радовић), ученик Светог Јустина Поповића и Светог Пајсија Светогорца, један од најпознатијих савремених православних теолога. Од прошле године, његово дело „Увод у православну филозофију образовања“, издање Митрополије варненско-великопреславске, доступно је на бугарском језику. Првог дана, 19. септембра, митрополит Амфилохије ће говорити на тему форума „Православно образовање младих“, а биће представљени и његови сабрани радови.

На форуму ће се разговарати о питањима која се односе на васпитање деце, могућности да деца одрастају као вредни појединци носећи у себи традиционални дух хришћанских и породичних вредности, ослањајуће се на вековно искуство Цркве...

Извор: Митрополија црногорско-приморска, http://arhangel.bg/bg/XXI-SPK-programa.html