Митрополит Амфилохије освештао темеље парохијског дома у Радованићима на Луштици

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је 15. маја 2010. године са свештенством вечерњу службу у цркви Светог Николаја у Радованићима на Луштици и том приликом освештао камен-темељац новог парохијског дома.

„Свети Николај, коме је овај храм посвећен, остао је запамћен као велики бранилац истините вјере", подсјетио је у архипастирској бесједи сабране Луштичане Митрополит Амфилохије. „Чак је у својој огњености безбожноме Арију, који је порицао Име Христово и Његово Божанство, опалио шамар. Учесници Васељенског сабора су хтјели да га због тога чак лише чина епископског. Али тадашњем патријарху јаве се Господ и Мајка Божија и кажу да он то није урадио из мржње према човјеку него из ревности за Име Божије".

„Бог и Свети отац Николај су учинили да положимо камен темељац овога Светосавског дома уочи празника Светих отаца првог васељенског сабора. Радује ме да смо кренули да градимо овај дом и надам се у Господа да ће он, вашим трудом и вашом жртвом, брзо бити завршен. Нека вас све Господ благослови, градитеље, Црквени одбор и вашег свештеника, да се ово дјело заврши у славу Божју, а на наше и спасење ваше дјеце и будућих покољења", рекао је Митрополит Амфилохије.

Земљиште за градњу овог парохијског дома приложили су Нада Булајић, Милка Замбелић, Шпиро Мижевић и браћа Петар и Бранко Митровић.

Након овога чина, у оближњем дому Милоша Митровића приређена је трпеза љубави.

Извор: Митрополија црногорско-приморска