Митрополит Амфилохије посетио грчког Архиепископа Христодула

Атина, децембра 2007.

митрополит Амфилохије, Архиепископ Христодул Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско- приморски Г. Амфилохије, у пратњи свештеника Гаја Гајића, по благослову Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла, посетио је у Атини поглавара Грчке Православне Цркве, Његово Блаженство Архиепископа Атинског и све Грчке Г. Христодула.

Митрополит Амфилохије, Архиепископ ХристодулТом приликом Митрополит Амфилохије пренео је срдачне поздраве Патријарха Српског и уручио новчану помоћ верног српског народа, која је, прикупљана преко Цркве, намењена породицама које су страдале у недавним пожарима широм Грчке.

Грчки Архиепископ и сам проживљава тешке тренутке услед болести која је откривена с почетка јуна ове године, али и поред канцера јетре и неуспешног покушаја трансплатације у Мајамију, није клонуо духом.

Митрополит Амфилохије, Архиепископ Христодул Архиепископ Г. Христодул свакодневно прима посете, а нарочито се обрадовао гостима из Србије распитујући се за стање здравља нашег Патријарха и изражавајући забринутост за положај Косова и Метохије, као и отворено незадовољство према светским политичким моћницима и њиховом односу према колевки српске културе и духовности.

По благослову Архиепископа Грчког Митрополит Амфилохије је служио Свету Литургију у Спати, заједно са Митрополитом Месогејским Г. Николом.