Митрополит Амфилохије служио Литургију у Подмаинама

Високопреосвећени Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је јуче са свештенством Свету службу Божију у манастиру Подмаине код Будве, који је дан раније прославио своју храмовску славу – празник Успенија Пресвете Богородице.

У литургијској проповиједи након читања светог Јеванђеља Владика је тумачио ријечи Пресвете Богородице: Велича душа моја Господа и радоваће се дух мој Господу Спаситељу моме. Он је рекао да су све велике и Свете истине изговаране малим и кратким ријечима. “Тако је и радост срца Пресвете Дјеве изражена кратким ријечима које одјекују кроз вјекове. Непрекидно их понављамо, а нарочито су их понављали они који су имали истински доживљај и истински сусрет са Господом”; рекао је митрополит Амфилохије.

Митрополит је казао да је то сусрет који је рађао неизрециву љубав према Ономе чији глас се чуо, љубав, радост и мир. “Када се правда и истина срету, када се љубав и мир загрле, онда људско срце говори и записује тај догађај на начин на који је то изговорила Пресвета Дјева, али и многи други послије ње, особито они који су ходили стопама мира, на које је такође сишао Дух Свети”, рекао је митрополит Амфилохије.

Иизвор: Митрополија црногорско-приморска